Grillad bogstek med twice baked potatoes och Lexington red slaw

Betyg 4.3 av 5.
9 personer har röstat
2
Grillad bogstek med twice baked potatoes och Lexington red slaw

US Beef Shoulder Clod är en mör bogstek som gör succé på grillen. Den amerikanska bogsteken passar fint med en rökig coleslaw med kryddig sötma och spänstiga morötter. BBQ- känslan förstärks med bakad potatis smaksatt med bacon, lök och ost som går bra att förbereda innan grillen startas.

Grillad bogstek med twice baked potatoes och Lexington red slaw

Ingredienser

4 portioner
600 g  entrecôte eller US Beef bogstek (Shoulder Clod)

Twice baked potatoes

4   bakpotatisar
1   gul lök
1   vitlöksklyfta
140 g  tärnat bacon
2 dl  gräddfil
salt och svartpeppar
1 dl  riven, färsk parmesan eller annan ost

Lexington red slaw

ca 600 g  färsk vitkål eller spetskål
2   morötter
2 dl  crème fraiche
1/2 dl  majonnäs
2 msk  chilisås eller ketchup
2 msk  rökig bbq-sås
1   citron
salt och svartpeppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på majonnäsen och BBQ såsen. I övrigt är rätten fri från gluten.
Gör laktosfri: använd gräddfil och crème fraiche utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil och crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).Uteslut parmesanosten eller välj ett mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsmedlet E1105 Lysozym. Använd äggfri majonnäs.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Blev glatt överraskad av resultatet, då alla andra recept säger att bogstek kräver lång tid i ugn. Eftersom det inte var grillväder stekte vi köttet på alla sidor och la sedan det i ugnen med potatisen ca 10 min tills innertemperaturen var 58. Blev riktigt gott, vi hade visserligen en mycket fin bogstek från en highland cattle. Potatisen var fantastisk och cold slaw med (halva mängden räckte).

Elin

2023-01-08

Jätte gott men underliga proportioner; köp lite mer kött och minska på potatisen resp red slaw:n.

Maria

2012-05-18

Näringsvärde per portion

Energi4060 KJ / 971 kCal
Fett64.1 g
Kolhydrater49.4 g
Protein46 g

Testa liknande recept

Under 45 min att tillaga
Grillad BBQ-lök med rosmarin
Betyg 2.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Beer can chicken med coleslaw
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad majskycklingklubba med sötpotatissallad
Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mojo rojo-burgare
Betyg 2.9 av 5.
193 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad BBQ-kyckling med tzatziki
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga