Grillad brieost med plommon, timjan, nötter och honung
En lyxig avslutning på middagen får du genom att tillaga detta enkla recept på grillad brieost. Du blandar plommon, pinjenötter, rosmarin och honung och strör ut över brien. Lägg osten på grillen och servera den sedan ljuvligt varm!
Ingredienser
6 bufféportioner
1 - 2 plommon
1/2 dl pinjenötter
2 tsk hackad färsk timjan eller rosmarin
1/2 dl flytande honung
500 g brieost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1037 KJ / 248 kCal
Fett18.7 g
Kolhydrater7.8 g
Protein12.6 g
Kommentarer
Kan man göra denna i ugnen? Några tips på inställningar och tider i så fall?
Petter
2024-08-23Hej Petter! Ja, det går fint! Gör så här: Lägg osten i rumstemperatur ca 2 timmar. Sätt sen ugnen på 200°C. Lägg osten på en bakpappersklädd plåt. Ställ in i mitten av ugnen ca 10 minuter. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-08-26Rosmarin i recept och timjan i beskrivning?
Fredrik
2021-03-21Hej Fredrik! Tack för din fråga och för att du uppmärksammade oss på att receptet var otydligt skrivet. Vi har nu uppdaterat ingredienslistan med att du kan välja antingen timjan eller rosmarin. Hoppas du gillar rätten. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2021-03-25Gottgottigott
Thomas
2019-04-26