Grillad chèvre med honung, rosmarin och aprikoser
![Grillad chèvre med honung, rosmarin och aprikoser](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63040/cf_259/grillad_chèvre_med_honung__rosmarin_och_aprikoser_.jpg)
Grillad getost, chèvre, i foliepaket med torkade aprikoser och rosmarin. Ringla honung över vid servering för sötman, och svartpeppar för sting. En spännande variant av chèvre chaud, att bjuda som efterrätt med kex och bröd. Istället för ostbrickan?
![Grillad chèvre med honung, rosmarin och aprikoser](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63040/cf_259/grillad_chèvre_med_honung__rosmarin_och_aprikoser_.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 msk olivolja
grillfolie
6 torkade aprikoser
1 kvist färsk rosmarin
4 skivor chèvre (à ca 1 cm tjocka)
1 msk honung
svartpeppar
Till servering
kex
bröd
För alla
Rätten innehåller mjölkprotein men är fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med laktosfritt kex och bröd.
Gör laktosfri: lite chèvre kan ev tålas.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1270 KJ / 303 kCal
Fett20.8 g
Kolhydrater16.7 g
Protein11.9 g
Kommentarer