Grillad chèvre med honung, rosmarin och aprikoser

Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
0
Grillad chèvre med honung, rosmarin och aprikoser

Grillad getost, chèvre, i foliepaket med torkade aprikoser och rosmarin. Ringla honung över vid servering för sötman, och svartpeppar för sting. En spännande variant av chèvre chaud, att bjuda som efterrätt med kex och bröd. Istället för ostbrickan?

Grillad chèvre med honung, rosmarin och aprikoser

Ingredienser

4 portioner
1 msk  olivolja
grillfolie
6   torkade aprikoser
1   kvist färsk rosmarin
4   skivor chèvre (à ca 1 cm tjocka)
1 msk  honung
svartpeppar

Till servering

kex
bröd

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein men är fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med laktosfritt kex och bröd.
Gör laktosfri: lite chèvre kan ev tålas.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1270 KJ / 303 kCal
Fett20.8 g
Kolhydrater16.7 g
Protein11.9 g

Testa liknande recept

Torsk i folie med tomat, pesto och purjolök
Betyg 3.6 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Enklaste chèvrecremen
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Chèvre-tzatziki
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad sparris med pinjenötter & chèvre
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Torsk i folie med ansjovis, dill och crème fraiche
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chèvrecrème
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga