Grillad endive med apelsin- och dragonvinägrett
![Grillad endive med apelsin- och dragonvinägrett](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_182950/cf_259/grillad_endive_med_apelsin-_och_dragonvinagrett.jpg)
Grillvärmen lockar fram sötman i endiven, som trivs utmärkt tillsammans med den friska apelsinvinägretten. Du kan också byta ut endive mot en annan salladssort med bra stadga, till exempel romansallad. Grilla den snabbt och hett, och servera med den ljuvliga dressingen!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2018
![Grillad endive med apelsin- och dragonvinägrett](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_182950/cf_259/grillad_endive_med_apelsin-_och_dragonvinagrett.jpg)
Ingredienser
4-6 portioner
Apelsin- och dragonvinägrett
4 msk olivolja
2 msk rödvinsvinäger
1/2 msk finrivet apelsinskal
2 msk färskpressad apelsinjuice
2 msk hackad dragon
1 tsk flingsalt
Endive
3 endiver
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt
2 krm svartpeppar
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat på 4 portioner.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi832 KJ / 199 kCal
Fett20 g
Salt3.48 g
Kolhydrater3 g
Protein2 g
Kommentarer