Grillad entrecôte med medelhavsrub och fylld spetspaprika

Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
1
Grillad entrecôte med medelhavsrub och fylld spetspaprika

US Beef Shoulder Clod är en mör bogstek som går utmärkt att grilla. Den smakrika bogsteken förstärks här av en rub med rosmarin, vitlök och chili som gnuggas in i grillköttet några minuter innan den snabba grillningen. Spetspaprika fylld med oliver och fetaost samsas med det saftiga US Beef köttet på grillen.

Grillad entrecôte med medelhavsrub och fylld spetspaprika

Ingredienser

4 portioner
4   skivor entrecôte (à ca 150 g)

Medelhavsrub

1 msk  torkad rosmarin
1/2 msk  torkad persilja
1 msk  vitlökspulver
1 msk  lökpulver
1/2 msk  chiliflakes
1 tsk  svartpeppar (malen från kvarn)
1/2 msk  farinsocker
1 1/2 msk  flingsalt

Fylld spetspaprika

1   rödlök
2   vitlöksklyftor
1 dl  kalamataoliver
150 g  fetaost
250 g  röda eller gula körsbärstomater
1   citron
1   kruka oregano
flingsalt
svartpeppar
4   röda eller gula spetspaprikor
1 msk  olivolja

Till servering

lantbröd
matyoghurt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Hmm. Sökte på älgstek o fick upp detta recept-?!

Christina

2020-10-04

Hej Christina! Det var märkligt. Jag har skickat detta vidare till vår IT avdelning. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2020-10-14

Näringsvärde per portion

Energi2723 KJ / 652 kCal
Fett36.2 g
Kolhydrater34.9 g
Protein42.5 g

Testa liknande recept

Peppargrillad entrecôte
Betyg 2.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Grillad majs och avokado med vitlöks- och chilidressing
Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grillad entrecôte
Betyg 3.7 av 5.
21 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Jordnöts-rub
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grillad entrecôte med tapenade
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga