Grillad entrecôte med medelhavsrub och fylld spetspaprika
US Beef Shoulder Clod är en mör bogstek som går utmärkt att grilla. Den smakrika bogsteken förstärks här av en rub med rosmarin, vitlök och chili som gnuggas in i grillköttet några minuter innan den snabba grillningen. Spetspaprika fylld med oliver och fetaost samsas med det saftiga US Beef köttet på grillen.
Ingredienser
4 portioner
4 skivor entrecôte (à ca 150 g)
Medelhavsrub
1 msk torkad rosmarin
1/2 msk torkad persilja
1 msk vitlökspulver
1 msk lökpulver
1/2 msk chiliflakes
1 tsk svartpeppar (malen från kvarn)
1/2 msk farinsocker
1 1/2 msk flingsalt
Fylld spetspaprika
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 dl kalamataoliver
150 g fetaost
250 g röda eller gula körsbärstomater
1 citron
1 kruka oregano
flingsalt
svartpeppar
4 röda eller gula spetspaprikor
1 msk olivolja
Till servering
lantbröd
matyoghurt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2723 KJ / 652 kCal
Fett36.2 g
Kolhydrater34.9 g
Protein42.5 g
Kommentar
Hmm. Sökte på älgstek o fick upp detta recept-?!
Christina
2020-10-04Hej Christina! Det var märkligt. Jag har skickat detta vidare till vår IT avdelning. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-10-14