Grillad färsk lök med mandelvinägrette
![Grillad färsk lök med mandelvinägrette](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_215319/cf_259/grillad_farsk_lok_med_mandelvinagrette.jpg)
Färsk lök smakar väldigt gott. Gör du dessutom den goda mandelvinägretten och ringlar över får du ett fint tillbehör till andra grönsaker, kyckling eller kött. Vinägretten med mandel smaksätts med paprikapesto och citron och ger dig en fräsch dressing till löken.
![Grillad färsk lök med mandelvinägrette](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_215319/cf_259/grillad_farsk_lok_med_mandelvinagrette.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 1/2 dl flagad mandel
1 citron (rivet skal och 1 1/2 msk saft)
1 burk paprikapesto (à 130 g)
4 msk olivolja
2 msk vatten
salt
svartpeppar
6 färska lökar
1 msk olja
1 kruka persilja
För alla
Kontrollera noga innehållet i peston.
Fri från gluten och laktos. Innehåller mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja pesto utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer