Grillad halloumi med chimichurri och grönsaksspett
![Grillad halloumi med chimichurri och grönsaksspett](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_249087/cf_259/grillad_halloumi_med_chimichurri_och_gronsaksspett.jpg)
Somriga och fräscha grönsaksspett med potatis, paprika och lök som får god smak av grillen. Till det serveras en halloumisallad med dressing där både vitlök och chili sätter smaken samt det perfekta tillbehöret chimichurri.
![Grillad halloumi med chimichurri och grönsaksspett](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_249087/cf_259/grillad_halloumi_med_chimichurri_och_gronsaksspett.jpg)
Ingredienser
6 portioner
Grönsaksspett
800 g färskpotatis
3 röda paprikor
3 rödlökar
1/2 dl olivolja
2 msk torkade franska örter
1 tsk salt
1 tsk nymald svartpeppar
12 grillspett
2 förp halloumi (à 250 g)
4 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 tsk chilipeppar red hot flakes
1 huvudsallad
Till servering
1 förp chimichurri (à 200 g)
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt ut halloumi till tofu.
Gör så här
Tips
Färska örter som oregano och/eller persilja är gott att strö över spetten och salladen.
Har du lagat receptet?
Kommentarer