Grillad klassisk burgare med bönor
Sugen på något gott och lättlagat? Bjud på en smakrik bönburgare med klassiska tillbehör som både mättar och blir klar i ett nafs! De smakrika burgarna vänds i sesamfrön och grillas till perfektion. Toppa med krispiga salladsblad, ost- och tomatskivor, servera i ett fluffigt briochebröd och hugg i.
Ingredienser
4 portioner
2 skalade och rivna morötter (2 morötter motsvarar ca 150 g)
2 vitlöksklyftor
2 tsk spiskummin
2 msk olja till grillning/stekning
580 g svenskodlade kidneybönor (väl sköljda)
2 tsk potatismjöl
1 krm salt
1 krm peppar
1/2 dl sesamfrön
4 st brioche hamburgerbröd
Tillbehör
hamburgerdressing
tomat
sallad
ost
ketchup
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2150 KJ / 514 kCal
Fett20 g
Salt2.08 g
Kolhydrater56 g
Protein21 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Alldeles för lösa. De ramlar isär
Magnus
2023-07-18