Grillad korv i tunnbröd med rostat rotsellerimos
Mat som kan ätas med en hand är praktiskt och enkelt. Gör ett gott mos på rotselleri. Gurkan får dra i ättikslag för få den rätta syrligheten och blandas sedan med smetana. Grilla eller stek korven och servera rotsellerimoset med pressgurkan och korven i ett tunnbröd.
Ingredienser
4 portioner
Pressgurka
1 gurka
3 krm salt
3 msk ättika (12%)
1 dl vatten
2 msk strösocker
1 dl smetana
salt
svartpeppar
Rotsellerimos
800 g rotselleri
1 msk olja
salt
peppar
75 g smör
3 msk vatten
1 msk hackad rosmarin
1 dl rostad lök
4 korvar (gärna Öregrundare)
4 tunnbröd
För alla
Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg. Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smetana och smör.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Ovanligt och fyndigt
Elisabeth
2024-05-04