Grillad kotlett med ugnspotatisskivor och guacamole
Denna grillade kotlett med ugnspotatisskivor och guacamole är både aptitretande och saftig. Kotletterna och de ugnstillagade skivorna av potatis skänker du en bra vän med den krämiga guacamolen gjord på avokado, crème fraiche och citron.
Ingredienser
4 portioner
1 kg färskpotatis
1/2 msk olja
1 tsk salt
2 avokador
1 gul lök
2 dl crème fraiche (max 5%)
1/2 tsk salt
1 krm kajennpeppar
1 msk pressad saft av citron eller lime
4 fläskkotletter (à ca 150 g)
1 msk olja
1 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk paprikapulver
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Tillsätt gärna lite finhackad chili eller tabasco i guacamolen för hetare smak.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2367 KJ / 566 kCal
Fett0 g
Kommentar
God festmåltid så som till vardagen. Jag gjorde misstaget att h a pörjolök istället för vanlig lök(hade ej något annat hemma) Detta tog över och vart inge god alls. Jag lagar inte alls mat annars.Men ger detta en 4:a. Sambon gillade det ochså!* SMAKLIG MÅLTID!*
Marisol
2005-11-24