Grillad kycklingburgare med mangoyoghurt
![Grillad kycklingburgare med mangoyoghurt](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63197/cf_259/grillad_kycklingburgare_med_mangoyoghurt.jpg)
Kycklingfärs är magert och gott att grilla som burgare. Här är en spännande variant med halloumi, mangoyoghurt med mynta, söta tomater och krispig romansallad.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2012
![Grillad kycklingburgare med mangoyoghurt](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63197/cf_259/grillad_kycklingburgare_med_mangoyoghurt.jpg)
Ingredienser
4 portioner
600 g kycklingfärs
1 paket halloumi (à 200 g)
1/2 rödlök
2 tomater
50 g romansallad
4 hamburgerbröd
1 msk olivolja
1 1/2 tsk salt
2 krm peppar
Mangoyoghurt
250 g tärnad mango
2 dl matyoghurt (10 %)
1 tsk sambal oelek
1 tsk honung
1 msk hackad färsk mynta
salt och peppar
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfria hamburgerbröd.
Gör laktosfri: använd låg laktoshalloumi (t ex Zeta) eller tofu och laktosfri matyoghurt. Kontrollera innehållet i bröden.
Gör mjölkproteinfri: ersätt halloumiosten med tofu eller annat mjölkfritt ostalternativ som går att grilla/steka. Ersätt matyoghurt med mjölkfritt, t ex Sour supreme eller Yosa Havre fraiche. Kontrollera innehållet i bröden.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i bröden.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer