Grillad kycklingfilé med marinad
Grillade marinerade kycklingfiléer är en underbar rätt. Marinad med smak av färsk rosmarin, citron, spiskummin och tabasco ger kycklingen härligt sting! Servera gärna spenatsallad med ädelost och aprikoser till.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2010
Ingredienser
8 portioner
1 kg kycklingfiléer
1 citron
flingsalt
nymalen svartpeppar
rosmarinkvistar till garnering
Marinad
3 kvistar färsk rosmarin
rivet skal av 2 citroner
1/2 dl färskpressad citronjuice
1 msk soja
2 tsk malen spiskummin
1/2 tsk tabasco
1 tsk salt
1 dl olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Älskar att grilla kycklingfilé med det här receptet, blir så himla gott!
Karin
2023-06-13Perfekt på buffén, lätt att förbereda och fungerar även bra att steka i ugnen. Spenatsallad med ädelost och aprikoser är perfekt tillbehör med balansen av sälta och sötma. Som huvudrätt med färskpotatis och en grön sås är den given sommarmat. En rätt som vi gjort många gånger!
Åsa
2021-06-27Det mychek bra,de stor halp tack
Gloria
2016-07-11