Grillad laxfilé med frasig topping

Våga grilla fisk! Och låt oss då föreslå denna ljuvliga grillade laxsida som penslas med dijonsenap och får en härligt frasig topping som består av dill, solroskärnor, riven ost, olivolja och panko.

Ingredienser
6 portioner
1 kg laxfilé i bit med skinn
1 msk dijonsenap
salt
svartpeppar
1 kruka dill
1/2 dl solroskärnor
2 dl riven prästost
3 msk olivolja
1/2 dl panko
2 citroner
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2169 KJ / 519 kCal
Fett37 g
Salt1.5 g
Kolhydrater6 g
Protein39 g
Kommentarer
Blev väldigt gott. Dessutom mycket lättlagat med lätt tillgängliga ingredienser.
Maria
2025-04-21Vi lagade denna lax till långfredagens middag. Grillade laxsidan direkt på gallret. Blev magiskt gott! Serverade med ugnsstekt potatis och en kall sås på creme fraîche, vitlök, honung, dijonsenap och salt. Passade superbra till den grillade laxen. Detta kommer vi att laga igen!
Charlotta
2025-04-19