Grillad luffarstek med majsplättar och rostad ananassalsa
Den smakrika amerikanska luffarsteken US Beef Top Blade serveras här med en fruktig ananassalsa med chilihetta. Det karibiska grilltemat toppas med de guldgula majsplättarna med jalepeño.
Ingredienser
4 portioner
Majsplättar
ca 1 1/2 msk inlagd jalapeño
1 kruka persilja
4 ägg
1 1/3 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 1/2 tsk salt
1 förp majskorn (à 340 g)
smör eller margarin att steka i
Ananassalsa
1 färsk ananas
1 vitlöksklyfta
5 salladslökar
1 röd chili
2 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 msk råsocker
Luffarstek
600 g US Beef luffarstek (Top Blade)
flingsalt
svartpeppar
Till servering
crème fraiche
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3204 KJ / 766 kCal
Fett33.8 g
Kolhydrater66.6 g
Protein46.5 g
Kommentarer