Grillad makrill provencale
Om du vill laga till en lyxig fiskrätt så är det här receptet på grillad makrill provencale utmärkt. Grilla makrillen och lägg sedan upp den på en bädd av härliga grönsaker. Supergott!
Ingredienser
4 portioner
4 rensade och sköljda makrillar
Fänkålsröra
6 vitlöksklyftor
1 dl olivolja
2 stora rödlökar skalade och skurna i stora klyftor
det yttersta av skalet i strimlor samt saften 1 citron
1 fänkål skuren i strimlor
salt och nymalen peppar efter smak
lite strösocker
1 kvist färsk grovskuren rosmarin
2 kvistar färsk grovskurna timjan
1 msk färska, grovskurna dragonblad
4 stora tomater skållade och skalade, urkärnade och skurna i 1/4-delar
1 msk grovskuren kapris (antingen bär eller vanlig kapris)
6 grovskurna sardellfiléer
salt och nymalen peppar efter smak
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer