Grillad oxfilé med lök- och senapsmarmelad
![Grillad oxfilé med lök- och senapsmarmelad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_34123/cf_259/grillad_oxfilé_med_lok-_och_senapsmarmelad.jpg)
Vad passar bättre till fest än grillad oxfilé? Servera oxfilén tillsammans med en marmelad av lök och senap, härligt ugnsrostad potatis och en fräsch grönsallad. Lyxigt och supergott!
![Grillad oxfilé med lök- och senapsmarmelad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_34123/cf_259/grillad_oxfilé_med_lok-_och_senapsmarmelad.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 bitar oxfilé (4 bitar motsvarar 600 g)
1 msk olja
1/2 tsk salt
2 krm peppar
Lök- och senapsmarmelad
2 - 2 1/2 gula lökar
1 msk grovhackad vitlök
2 - 2 1/2 msk mild olivolja
2 msk socker
1 dl äppelcidervinäger
1 tsk konc kycklingfond
1 dl vatten
2 msk gult senapsfrö
1 tsk gurkmeja
1 msk senapspulver
1 tsk maizenaredning för ljusa såser
2 1/2 msk färsk timjan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Senapsmarmeladen blev riktigt bra. Fem stjärnor eftersom det var något unikt.
Mihkel
2021-10-01Kan va nått att prova
Håkan
2020-06-17