Grillad pepparbiff med dragonsmör
Klassisk pepparbiff kan enkelt varieras med olika pepparsorter. Här har vi valt tellicherry, svartpeppar och grönpeppar. Ett läckert aromsmör med färsk dragon, citron och schalottenlök är gott till.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2012
Ingredienser
4 portioner
Dragonsmör
100 g rumsvarmt smör
2 msk finhackad dragon
1 msk finhackad schalottenlök
finrivet skal av 1/2 citron
1 krm salt
Pepparbiff
4 skivor biff eller entrecôte (à 150-250 g, gärna med fettkappan kvar)
2 tsk tellicherry-peppar eller grovmalen svartpeppar
2 tsk mortlad grönpeppar
1/2 tsk mortlad kryddpeppar
1 tsk salt
För alla
Dragonsmör: Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.
Pepparbiff: Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer