Grillad persika med brynt smör och pistagenötter
![Grillad persika med brynt smör och pistagenötter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_196797/cf_259/grillad_persika_med_brynt_smor_och_pistagenotter.jpg)
Persika på grillen? Absolut! Det är en fantastiskt god och somrig dessert som passar alla. Med mumsiga tillbehör som honung, lime och pistagenötter blir det en riktigt läcker smakfest. Servera gärna med fluffig vispgrädde. Några blad från citronmeliss på är både vackert och gott.
![Grillad persika med brynt smör och pistagenötter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_196797/cf_259/grillad_persika_med_brynt_smor_och_pistagenotter.jpg)
Ingredienser
4 portioner
skal och saft av 1 lime (1 lime motsvarar 1 1/2 msk saft)
5 msk smör eller brynt bregott
3 msk flytande honung
70 g pistagenötter
4 persikor eller nektariner
Till servering
lättvispad grädde
citronmeliss (till garnering)
För alla
Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Jättegod! Bra bjud-efterrätt till gäster efter grillat
Cecilia
2022-01-15