Grillad potatissallad med pepparrot, senap och dill

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
0
Grillad potatissallad med pepparrot, senap och dill

Att grilla potatisen ger denna potatissallad med smak av senap och pepparrot ett riktigt lyft! Passar perfekt att servera till grillade tillbehör som halloumi, fisk eller kött.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2022

Grillad potatissallad med pepparrot, senap och dill

Ingredienser

6 portioner
3   bakpotatisar (3 st motsvarar ca 1 kg)
3 msk  olja
2 dl  gräddfil
3 msk  grovkornig senap
2 msk  finriven färsk pepparrot
1/2 tsk  salt
ca 1/2   kruka dill

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil mot mjölkproteinfri erstättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Tillsätt ½ dl hackad kapris (för 4 port) i gräddfilen för en extra smakrik sås.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1069 KJ / 256 kCal
Fett11 g
Salt0.7 g
Kolhydrater32 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Under 60 min att tillaga
Tomatsallad med svenska smaker
Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bakad potatis med äpplig skinkröra
Betyg 2.9 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pepparrotsröra
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rimlag med citron
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mandelpotatis-tilltugg
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga