Grillad potatissallad med pepparrot, senap och dill
![Grillad potatissallad med pepparrot, senap och dill](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_240413/cf_259/grillad_potatissallad_med_pepparrot__senap_och_dill.jpg)
Att grilla potatisen ger denna potatissallad med smak av senap och pepparrot ett riktigt lyft! Passar perfekt att servera till grillade tillbehör som halloumi, fisk eller kött.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2022
![Grillad potatissallad med pepparrot, senap och dill](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_240413/cf_259/grillad_potatissallad_med_pepparrot__senap_och_dill.jpg)
Ingredienser
6 portioner
3 bakpotatisar (3 st motsvarar ca 1 kg)
3 msk olja
2 dl gräddfil
3 msk grovkornig senap
2 msk finriven färsk pepparrot
1/2 tsk salt
ca 1/2 kruka dill
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil mot mjölkproteinfri erstättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Tillsätt ½ dl hackad kapris (för 4 port) i gräddfilen för en extra smakrik sås.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1069 KJ / 256 kCal
Fett11 g
Salt0.7 g
Kolhydrater32 g
Protein5 g
Kommentarer