Grillad röding och knaprig sallad
Denna grillade röding med knaprig sallad är en smaskig fiskrätt med fin sälta. Stek grönsakerna till salladen medan rödingfiléerna grillas i ugnen. Servera med rostad mandel och getostkräm som du varierar hettan på med hjälp av tabasco.
Ingredienser
4 portioner
4 portionsfiléer av röding (à ca 200 g)
olivolja till pensling
havssalt
nymald peppar
2 citroner
1 dl flagad mandel
Getostkräm
100 g getost
1 dl crème fraiche
30 plockade färska dragonblad
salt och peppar
tabasco efter smak
Sallad
1 blomkålshuvud
10 späda morötter
10 gröna sparris
10 salladslök
2 msk smör eller olivolja till stekning
2 msk salt kapris
10 strån gräslök
1/2 dl olivolja
pressad citron efter smak
havssalt
nymald peppar
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt ut crème fraiche mot laktosfri crème fraiche. Byt ut getosten mot en hårdost med karaktär. Använd olja istället för smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut getosten mot sojaost. Använd olja istället för smör.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer