Grillad rotselleri med majonnäs, jalapeño och parmesan
Baka rotsellerin länge i grillen under lock så blir den mjuk och får en härlig sötma. Servera rotselleriskivorna med riven ost, vitlöksmajonnäs och färsk jalapeño. Den grillade rotsellerin passar fint att servera som grilltillbehör till både kött och kyckling.
Ingredienser
4 portioner
750 g rotselleri
5 msk matolja
salt
svartpeppar
1 vitlöksklyfta
1 1/2 dl majonnäs
2 dl riven parmesan
3 färska jalapeños
För alla
Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt parmesan mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör så här
Tips
Det fungerar också att tillaga rotsellerin i ugnen. Stek då snittytorna hastigt i en stekpanna och tillaga klyftorna i ugnen på 175°C i ca 1 ½ - 2 timmar, eller tills sellerin är mjuk.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2222 KJ / 531 kCal
Fett49 g
Salt1.8 g
Kolhydrater11 g
Protein10 g
Kommentarer