Grillad sallad med ädelost
Romansallad är en härligt fast och krispig salladssort som tål lite tuffare behandling. Som att läggas på grillen och få fina grillränder. Klicka på en krämig röra med ädelost, majonnäs och crème fraiche och strössla över rostade hasselnötter för trevligt crunch.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2014
Ingredienser
4 portioner
1 romansalladshuvud
1 msk olivolja
75 g ädelost
1/2 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
1 krm peppar
3 msk grovhackade, rostade hasselnötter
bladpersilja till garnering
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: Byt ut ädelost mot laktosfritt alternativ, ex laktosfri färskost. Välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut ädelost mot mjölkproteinfritt alternativ, ex mjölkproteinfri färskost. Byt ut crème fraiche till Sour supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: Välj äggfri majonnäs.
Gör så här
Tips
Toppa med brödkrutonger om du vill ha en matigare sallad.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1379 KJ / 330 kCal
Fett33 g
Salt0.57 g
Kolhydrater3 g
Protein7 g
Kommentar
Barnen tom gillade detta. Jättegott. 😃
Christina
2022-08-28