Grillad urbenad dilammrygg eller lammracks med bondbönor och tomat

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
0
Grillad urbenad dilammrygg eller lammracks med bondbönor och tomat

Grillad urbenad dilammrygg eller lammracks med bondbönor och tomat är en lyxig huvudrätt med saftig smak. Marinera lammet över natten med vitlök och rosmarin. Under tiden som köttet grillas gör du en läcker sås med bondbönor, tomat, smör och ägg.

Grillad urbenad dilammrygg eller lammracks med bondbönor och tomat

Ingredienser

4 portioner
ca 1 kg  lammracks eller urbenad lammsadel (1 kg motsvarar 800 g urbenad lammsadel)
200 g  hela bondbönor
200 g  röd plommontomat
20 g  finskuren gräslök
2 st  finskurna schalottenlökar
2   äggulor
2 dl  skirat smör (smör som smälts och separerats från mjölkprodukterna)
1 1/2 dl  vitt torrt vin
saften av en 1/2   citron
olivolja
1   delad vitlök
färsk rosmarin
salt och nymald peppar

Till servering

potatis

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Grillade lammracks
Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lammracks på grillen
Betyg 2.8 av 5.
36 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillade lammracks med rosmarin
Betyg 4 av 5.
43 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillade lammracks med grekiska smaker
Betyg 4.7 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillade lammracks med vitvinsmarinad
Betyg 3.2 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lammracks med rostade betor
Betyg 2.9 av 5.
27 personer har röstat
Under 60 min att tillaga