Grillad zucchini- och brödsallad med kapris och riven tomat
![Grillad zucchini- och brödsallad med kapris och riven tomat](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_137492/cf_259/grillad_zucchini-_och_brodsallad_med_kapris_och_riven_tomat.jpg)
En häpnadsväckande smakrik sallad på rätt få ingredienser. Den grillade salladen påminner lite om italiensk panzanella, alltså brödsallad, men med zucchini som främsta råvara. I den gudomliga dressingen gömmer sig vitlök, kapris och riven tomat. Mums!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2016
![Grillad zucchini- och brödsallad med kapris och riven tomat](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_137492/cf_259/grillad_zucchini-_och_brodsallad_med_kapris_och_riven_tomat.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 zucchini (à ca 300 g, gärna gul och grön)
12 tunna skivor vitt bröd (gärna levain)
olivolja
salt
nymalen svartpeppar
Dressing
1 vitlöksklyfta
1 mogen tomat
1 1/2 msk kapris
2 msk äppelcidervinäger
4 msk olja
Garnering
basilika
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera innehållet i brödet.
Gör glutenfritt: välj glutenfritt bröd.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1693 KJ / 405 kCal
Fett18 g
Salt3 g
Kolhydrater50 g
Protein8 g
Kommentar
Mycket gott. Jag hade inte bröd till utan serverade rätten som ett tillbehör. Grillade inte zucchinin utan stekte den hastigt i torr panna. Rätten blev mycket uppskattad.
Kerstin
2016-09-02