Grillade bönbiffar i pitabröd med mango
Grillade bönbiffar i pitabröd med mango är ett enkelt och gott vegetariskt middagsrecept. Biffarna som du gör på röda bönor grillas innan de läggs i de varma pitabröden och toppas av den fantastiska såsen på mango, crème fraiche, kajenn och curry.
Ingredienser
För alla
Curry innehåller bockhornsklöver vilket sojaallergiker kan reagera på.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: blanda de mixade bönorna med 2 kokta, kalla, rivna potatisar (för 4 port) och lite vatten. Servera i äggfria bröd.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Prova gärna med hackad chili i såsen och groddar som tillbehör.
Eric
2006-02-08