Grillade grönsaker med mozzarella och örtolja
En matig grillad sallad är skön mat en fin sommarkväll. Svartglänsande belugalinser, mjölkvit mozzarella och förkokta rödbetor gör salladen vacker och mättande förutom tillskott av protein. Grillade nektariner eller persikor bryter av med fin sötma i salladen och örtoljan svänger du ihop enkelt med mixer.
Ingredienser
4 portioner
2 dl svarta belugalinser
2 nektariner eller persikor
1 röd paprika
2 - 3 färska rödlökar
1 kvist romanticatomater
500 g kokta rödbetor
1/2 påse rucola (à 65 g)
1/2 påse babyspenat (à 65 g)
Örtolja
1/2 påse rucola (à 65 g)
1/2 påse babyspenat (à 65 g)
1 skalad vitlöksklyfta
1 kruka basilika
salt
nymald svartpeppar
1 dl olivolja
2 msk vitvinsvinäger
Till servering
2 mozzarella
2 dl kalamataoliver
2 dl brödkrutonger
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2949 KJ / 773 kCal
Fett43 g
Salt1.85 g
Kolhydrater56 g
Protein38 g
Kommentarer
Detsamma med laktosfritt, innehåller en massa tillsatser som inte är bra för hälsan o kroppen. Uteslut istället.
Mona-lisa
2018-07-09Brödkrutongerna skulle jag utesluta därför att vit mjöl tycker jag inte hör hemma bland alla nyttigheter som finns i en sallad. Glutenfritt är heller inget alternativ, innehåller en massa andra tillsatser som inte är bra för Kroppen
Mona-lisa
2018-07-09