Grillade lökar med curry- och musseldipp
![Grillade lökar med curry- och musseldipp](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_248164/cf_259/grillade_lokar_med_curry-_och_musseldipp.jpg)
Ta vara på lökar i olika färger och former i denna goda och enkla rätt där lök grillas eller bakas i ugn och avnjuts med en kryddig dipp gjord på äpple, curry och blåmusslor.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2023
![Grillade lökar med curry- och musseldipp](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_248164/cf_259/grillade_lokar_med_curry-_och_musseldipp.jpg)
Ingredienser
6 portioner
Musseldipp
1 gul lök
1 äpple (gärna rött)
2 tsk curry
ca 200 g blåmusslor (tinade utan skal eller avrunna i lake)
1/2 dl neutral olja
1 dl äppelmust eller vitt vin
salt
Lök
500 g lökar (t ex röd-, gul-, purjo- eller salladslök)
2 msk olja
2 tsk grillkrydda
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi646 KJ / 155 kCal
Fett7 g
Salt1.3 g
Kolhydrater11 g
Protein7 g
Kommentarer