Grillade persikor med mascarpone och pinjenötter
![Grillade persikor med mascarpone och pinjenötter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63094/cf_259/grillade_persikor_med_mascarpone_och_pinjenotter.jpg)
En snabb och lätt dessert får du med grillade persikor med mascarpone och pinjenötter. Den ljuvliga mascarponeosten läggs i persikohalvorna och grillas. Otroligt smakligt, toppa gärna med pinjenötter.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2001
![Grillade persikor med mascarpone och pinjenötter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63094/cf_259/grillade_persikor_med_mascarpone_och_pinjenotter.jpg)
Ingredienser
4 portioner
8 konserverade persikohalvor
1 msk mascarponeost
strösocker
pinjenötter
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: uteslut mascarponeosten och vispa i stället 2 äggvitor med 3-4 msk socker till en tjock marängsmet. Klicka den på persikohalvorna, strö över nötter och grädda i ugnens nedre del några minuter tills marängen är fast och har fin färg. Receptet är avsett för 4 port.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer