Grillade räkor
![Grillade räkor](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_142312/cf_259/grillade_rakor.jpg)
Heta grillade räkor marinerade i chili och vitlök. Kokt potatis, vitlök och chilipeppar mixas med koriander, citron och olivolja till mojo - en spännande röra till grillade räkor och baguette. En aromatisk och het rätt som ger behaglig mättnad.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2001
![Grillade räkor](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_142312/cf_259/grillade_rakor.jpg)
Ingredienser
6 portioner
750 g räkor
1 vitlöksklyfta
3 msk olivolja
1 tsk grovmalen chilipeppar
träspett
vitt bröd t ex baguette
Mojo
1 stor kokt kall potatis
1 stor vitlöksklyfta
1 röd chili
1/2 kruka koriander eller basilika
1/2 dl olivolja
1/2 citron
salt
För alla
Fri från gluten, mjölk och ägg under förutsättning att man väljer bröd som passar allergiker.
Gör så här
Tips
Välj större räkor, 70-90 st/kg.
Lägg träpinnarna i blöt så tar de inte eld under grillningen.
Lägg träpinnarna i blöt så tar de inte eld under grillningen.
Har du lagat receptet?
Kommentarer