Grillade revben
Grillade revben klassas som bra ”finger food” och är därför perfekta att ställa fram på grillbuffén. Det är bara grabba tag och smaska loss, en härlig utmaning på första grilldejten. I detta recept gnids de även in med rub som är en kryddblandning som kan användas istället för marinad.
Ingredienser
4 portioner
1 kg tjocka revbensspjäll
salt och peppar eller rub
valfri glaze
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2072 KJ / 495 kCal
Fett35 g
Salt0.6 g
Kolhydrater1 g
Protein44 g
Kommentar
Revbenen behöver betydligt längre tid än 20 minuters sjudtid. Glazen var inte särskilt god, tror att det var honungen som kanske ställde till det. Fick tillsätta mkt nymald peppar samt japansk soya för att få det (ej gott men) acceptabelt.
Elisabeth
2021-08-21