Grillade revben med egen bbq-sås
Gör en hemmagjord barbequesås att pensla på revben innan de läggs på grillen. Den smakrika bbq-såsen gör du med lök, olja, vitlök, tomatpuré, honung, vinäger, senap och tabasco. Servera grillade revben med en fräsch sallad och bröd. Perfekt i sommar.
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 kg tunna revben
1 vitlöksklyfta
1 lagerblad
1 nypa timjan
10 vitpepparkorn
salt
BBQ-sås
1/2 gul lök
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
2 dl tomatpuré
1 msk honung
1 msk vinäger
2 msk vatten
2 msk senap
tabasco
Gör så här
Tips
Koka revbenen dagen innan, eller varför inte göra ett storkok och frysa in i portionsbitar. Fördelen med att laga till revbenen på detta sätt är att de kommer att vara otroligt möra, dessutom är de ju faktiskt redan klara i och med kokningen. Skall bara smaksättas och värmas (grillas).
Har du lagat receptet?
Kommentar
hur länge i ugnen om jag inte har någon grill?
Joakim
2022-04-23