Grillbaguetter
Ugnssten, baksten eller pizzasten – kärt barn har många namn! Dessa baguetter gräddas i grillen med hjälp av en baksten och blir makalöst gott med en härlig röra eller som tillbehör till grillat.
Ingredienser
5 st
Dag 1
1 kg vetemjöl (1 kg motsvarar ca 16 dl)
10 - 20 g färsk jäst
1 l kallt vatten
Dag 2
500 - 600 g vetemjöl (500-600 g vetemjöl motsvarar ca 8-10 dl)
45 g grovt havssalt (45 g motsvarar ca 2 msk)
För alla
Rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: Byt vetemjölet till glutenfri mjölmix.
Gör så här
Så här gör du- texten är avsedd för 12 små eller 5 stora baguetter.
Receptet kommer från Sebastien Boudet och hyllas av Niklas Ekstedt i boken Grilla med Niklas, Tukan förlag.
Tips
Du måste ha lock till grillen för att kunna baka, annars blir det inte tillräckligt varmt. Temperaturen ska vara cirka 250˚C. Undvik också så långt det är möjligt att öppna locket så att du inte släpper ut värmen.
Lägg en baksten eller gjutjärnspanna (ta bort handtaget) på grillgallret när du ska baka. Stenen eller järnet håller värmen på en stabil nivå.
Lägg en baksten eller gjutjärnspanna (ta bort handtaget) på grillgallret när du ska baka. Stenen eller järnet håller värmen på en stabil nivå.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1873 KJ / 448 kCal
Fett2 g
Kolhydrater91.6 g
Protein12.9 g
Kommentarer