Grillkorv med vitlök- och persiljedipp
![Grillkorv med vitlök- och persiljedipp](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_120211/cf_259/grillkorv_med_vitlok-_och_persiljedipp.jpg)
Får vi lov att bjuda på saftig grillkorv med välsmakande vitlök- och persiljedipp till middag? Som tillbehör serveras ugnsstekta rotfrukter och grönsaker som potatis, zucchini och lök. Mot slutet är det dags för persiljan att strös över korven och de gyllenbruna grönsakerna. Avnjut med den fräscha dippen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2015
![Grillkorv med vitlök- och persiljedipp](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_120211/cf_259/grillkorv_med_vitlok-_och_persiljedipp.jpg)
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
1 zucchini
1 rödlök
2 msk olivolja
salt och peppar
1 ask persilja (à 20 g)
1 vitlöksklyfta
1 1/2 dl gräddfil
500 g grillkorv
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2161 KJ / 521 kCal
Fett23 g
Salt5.16 g
Kolhydrater52 g
Protein23 g
Kommentar
Ugnstekt potatis och zucchini jättegott. Kanske lite smakrikare korv. Lade till senap
Eva
2015-08-20