»Grillrökt« lax med kall gräslökssås
![»Grillrökt« lax med kall gräslökssås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_25309/cf_259/»grillrokt«_lax_med_kall_graslokssas.jpg)
Denna grillrökta lax rimmas i kylen, gärna över natten, med kryddor innan du tillagar laxen i ugnen med syrlig citron och fräsch dill. Servera alltihop med en sval gräslökssås på crème fraiche för den krämiga känslans skull.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2010
![»Grillrökt« lax med kall gräslökssås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_25309/cf_259/»grillrokt«_lax_med_kall_graslokssas.jpg)
Ingredienser
6 portioner
2 msk röksalt eller vanligt salt
2 msk socker
1 tsk peppar
1 hel sida laxfilé med skinn (à ca 1,2 kg)
1 citron
smör till aluminiumfolien
1 knippe dill
Gräslökssås
2 dl finskuren gräslök
3 - 3 1/2 dl crème fraiche
salt och peppar
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche, byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer