Grillsås till lamm
Denna grillsås, som passar ypperligt till lamm, kan du med fördel göra dagen före servering. Grillsåsen smaksätter du med bland annat dijonsenap, vitlök och persilja och såsen får sin krämighet av crème fraiche samt majonnäs.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 1997
Ingredienser
10 portioner
3 dl crème fraiche
3 dl majonnäs
6 msk dijonsenap
3 vitlöksklyftor
3 msk finskuren persilja
2 msk torkad dragon
3 krm socker
3 krm svartpeppar
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag ska minska på Dijonsenapen och öka vitlöken nästa gång. Annars, bra tryck i den!
Gunilla
2023-08-13Så bra, ordentligt kryddad med vitlök och örter lyfter såsen tillbehören
Kristin
2023-04-14Jättegod, passar vid många tillfällen, återkommer till den var sommar.
Maria
2022-08-19