Grillspett med fläskkarré och potatis
Hela middagen på ett spett! Grillspett med potatis, paprika, lök och fläskkarré marinerad i saffran, paprikapulver och spiskummin är en perfekt rätt för sommarens grillkvällar.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2024
Ingredienser
4 portioner
12 små potatisar
500 g skivad benfri fläskkarré
2 tsk paprikapulver
1 1/2 tsk spiskummin
1 förp saffran (á 1/2 g)
1 1/2 tsk salt
2 gula lökar
1 röd paprika
grillspett
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Kokt potatis över? Perfekt att trä på grillspett och tillaga på grillen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1464 KJ / 349 kCal
Fett14 g
Salt2.7 g
Kolhydrater28 g
Protein25 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer