Grillspett med kål, salladslök och grön curry
Grillspett på nytt sätt! Krispig kål och mild salladslök träs på spett och grillas till perfektion för att sedan penslas med het, grön currypaste. Strö över hackade, salta jordnötter, pressa över lime och njut av dessa asiatiska, veganska grillspett.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2024
Ingredienser
4 portioner
1/2 salladskålshuvud (1/2 salladskål motsvarar ca 250 g)
1 förp salladslök (à 125 g)
1/2 kruka koriander
1 msk grön currypaste
1 msk olivolja
1/2 msk vatten
3 msk salta jordnötter
grillspett
1/2 - 1 lime (till servering)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi416 KJ / 100 kCal
Fett7 g
Salt0.2 g
Kolhydrater5 g
Protein3 g
Kommentarer