Grön lasagne
Lättlagad och god lasagne med bladspenat, purjolök, fetaost och ostsås. En vällagad lasagne av färska lasagneplattor. Servera tillsammans med en god sallad och bröd.
Ingredienser
4 portioner
500 g djupfryst bladspenat
1 purjolök
100 g fetaost
2 1/2 dl färdig ostsås
2 dl mjölk
400 g färska lasagneplattor
För alla
Lasagnen innehåller gluten, laktos, mjölk och ägg.
Gör gluten- och äggfri: Ersätt lasagneplattorna mot glutenfri eller äggfri pasta. Använd sojabaserad ost och gör en sås av solhavre, mjölkfritt margarin och majsstärkelse om du inte tål gluten, mjölk eller laktos.
Gör så här
Tips
Det går att byta ut spenaten mot broccoli eller zuccini i tärningar i samma mängd.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2392 KJ / 572 kCal
Fett13.4 g
Kommentarer
Jag tog i soltorkade tomater och vitlök, det blev gott.
Camilla
2024-01-30Smakade bara purjolök. Rå purjolök. Trist! Lagar inte igen
Ulla
2023-10-20Smakade bara purjolök, mycket besviken.
Ulrika
2012-11-25