Grön pappardelle med fetaost, morötter och valnötter
![Grön pappardelle med fetaost, morötter och valnötter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_251508/cf_259/gron_pappardelle_med_fetaost__morotter_och_valnotter.jpg)
Gör din egen gröna pasta. I pastadegen mixas spenat och persilja in och det ger den härligt gröna färgen. Ännu mer färg på tallriken får du när pastan sedan serveras med morötter som skärs långa remsor, precis som spenatpastan. Lite fetaost och rostade nötter på toppen och pastan är klar att serveras
![Grön pappardelle med fetaost, morötter och valnötter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_251508/cf_259/gron_pappardelle_med_fetaost__morotter_och_valnotter.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Pastadeg
4 ägg (motsvarar ca 240 g för 4 port)
65 g babyspenat
20 g bladpersilja
400 g durumvete
2 morötter (à ca 100 g)
2 dl vatten från pastakoket
75 g smör
150 g fetaost
2 dl valnötter eller pumpakärnor
nymalen svartpeppar
För alla
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: byt ut smör och fetaost mot laktosfria alternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3354 KJ / 802 kCal
Fett41 g
Salt1.38 g
Kolhydrater74 g
Protein29 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer