Grön sauté med persiljedressing
![Grön sauté med persiljedressing](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_13571/cf_259/gron_sauté_med_persiljedressing.jpg)
Potatis, morötter, svamp och schalottenlök blir tillsammans den här läckra gröna sautén. Persiljedressingen som ringlas över sautén sätter guldkant på rätten och gör den utmärkt att servera som förrätt eller som tillbehör.
![Grön sauté med persiljedressing](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_13571/cf_259/gron_sauté_med_persiljedressing.jpg)
Ingredienser
2 portioner
4 potatisar
4 späda morötter
250 g svamp (champinjon, shiitake eller portabello)
1 schalottenlök
1/2 msk grovt salt
2 msk olivolja
1 kruka rucolasallad
Persiljedressing
1 kruka persilja
3 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
salt och peppar
ev 1 vitlöksklyfta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2129 KJ / 509 kCal
Fett33.8 g
Salt5.38 g
Kolhydrater38.9 g
Protein7.8 g
Kommentarer