Grön sparris med räkröra
Ett härligt recept på en fräsch förrätt av grön sparris och räkröra. Röran gör du enkelt av räkor, gräddfil, majonnäs, dill och citron. Servera i glas och garnera med sparris och dill.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2011
Ingredienser
6 portioner
2 burkar lyxräkor i lake (à 360 g)
3 dl gräddfil
2 msk majonnäs
2 msk finskuren dill
1 msk färskpressad citronjuice
2 buntar grön sparris (à ca 250 g)
salt
dillvippa till garnering
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil. Läs ingrediensförteckningen på majonnäsen.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil mot mjölkfritt, t ex Sour Supreme (innehåller soja). Läs ingrediensförteckningen på majonnäsen.
Gör äggfri: välj äggfri specialmajonnäs eller använd enbart gräddfil och smaksätt den med lite smulad dragon.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer