Gröna päron med pistageglass
![Gröna päron med pistageglass](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
En lyxig efterrätt på kokta gröna päron med pistageglass som passar bra till festligheter. Du kokar päron i vatten med vanilj och grön karamellfärg och socker. Smaksätt lagen med likör. Servera päron, glass och lag. Snyggt och gott.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 1998
![Gröna päron med pistageglass](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ingredienser
6 portioner
6 små päron
1 vaniljstång
5 dl vatten
1 krm grön hushållsfärg
3 dl socker
3 msk grön chartreuse
1 l pistageglass
pistagenötskärnor
hackad mörk choklad (till garnering)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Underbar nyårsefterrätt eftersom den kräver lite förberedelser. Men oh så gott det blev.
Helena
2007-12-29