Grönärtsfritters med myntadipp
Små ljuvligt goda fritters som är fyllda med smak och färg. Gröna söta ärtor mixas med vitlök, mjöl och kryddor och steks gyllene och frasiga. Servera dem med en aromatisk och svalkande dippsås.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2017
Ingredienser
4 portioner
Fritters
250 g gröna ärtor
1 msk olja
2 vitlöksklyftor
1 dl mjölk
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
3 msk olivolja
Myntadipp
1 kruka mynta
2 dl turkisk yoghurt
1 gurka
salt och peppar
4 port ris
Till servering
1 kruksallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2409 KJ / 577 kCal
Fett20 g
Salt2 g
Kolhydrater81 g
Protein15 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Smaklösa och vetemjölet som ska vara i gjorde dem degiga. Lagar inte igen...
Alicia
2020-02-08Hej! Håller dessa i kylen några dagar eller blir de dåliga? Går det kanske att frysa in?
Wilma
2018-08-26Hej Wilma! Både och! De går både att spara i kylskåp några dagar och frysa in. De blir dock inte lika frasiga när man sedan värmer dem. Om man inte bryr sig om det fungerar det. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-09-04Snabblagat, nyttig och god maträtt - extra plus för den somriga myntadippen!
Linn
2018-02-05