Grönärtsfritters med rostad grynssallad och chimichurri

Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
1Klimatsmart
Grönärtsfritters med rostad grynssallad och chimichurri

Vackra grönärtsfritters serveras med grynsallad och en frisk chimichurri. Grönt, matigt och kryddigt med många goda smaker som lyfter och kompletterar varandra.

Grönärtsfritters med rostad grynssallad och chimichurri

Ingredienser

4 portioner

Grönärtsfritters

250 g  gröna ärtor
1   gul lök
1 msk  smör
2   vitlöksklyftor
1/2 dl  vatten
2 msk  olivolja
2 dl  kikärtsmjöl
1 tsk  bakpulver
1/2 tsk  salt
1 dl  riven lagrad ost

Chimichurri

1   kruka persilja
1   kruka mynta
1   schalottenlök
1 dl  olivolja
1/2 dl  citronsaft (1/2 dl motsvarar saft från ca 1 citron)
1   vitlöksklyfta
1 tsk  chiliflakes
1 1/2 krm  salt

Grynsallad

2 dl  kvarngryn (fullkornsblandning av havre, vete och råg )
2 tsk  olja
5 dl  grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)

Till servering

1   förp grillad paprika (à 200 g)
65 g  bladspenat
100 g  ärtskott

För alla

Läs noga innehållet på buljongen.
Innehåller mjölkprotein. Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut kvarngrynen mot glutenfri couscous, quinoa eller ris.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

Jättegott, men gör en tzatziki och det blir pricken över i:et!

Mathias

2019-11-02

Näringsvärde per portion

Energi2945 KJ / 705 kCal
Fett44 g
Salt2.98 g
Kolhydrater51 g
Protein19 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Papadums med ärthummus, tomatsylt och mynta
Betyg 1.8 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Krämig risoni med spenat, mynta och ärter
Betyg 3.3 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Plättar med grönsaker
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostad sötpotatis med kikärter och fetaostyoghurt
Betyg 3.5 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Öldrink med rabarber ”RabarBeer”
Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grön ärtröra
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga