Grönkålsfärskost med pepparrot
![Grönkålsfärskost med pepparrot](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_129250/cf_259/gronkalsfarskost_med_pepparrot_.jpg)
Imponera på dina gäster med hemmagjord färskost. Mycket lättare än det låter och oerhört smaskigt. Tänk bara på att börja dagen innan genom att låta tre dl gräddfil rinna av i kylen över natten. Sen river du pepparrot och steker hackad grönkål i olja. Rör ihop allt. Klart.
![Grönkålsfärskost med pepparrot](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_129250/cf_259/gronkalsfarskost_med_pepparrot_.jpg)
Ingredienser
6 portioner
3 dl gräddfil
ca 50 g färsk grönkål
2 tsk olja
1/2 krm salt
1/2 krm svartpeppar
2 msk riven färsk pepparrot
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi706 KJ / 169 kCal
Fett7 g
Salt0.8 g
Kolhydrater19 g
Protein5 g
Kommentarer