Grönkålspaj med fetaost

I det här receptet enas de goda smakkompisarna grönkål och fetaost i en matig och krämig paj som toppas med knapriga valnötter. Servera pajen tillsamman med en sallad för en god och enkel middag.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2022

Ingredienser
8-10 bitar
Pajskal
125 g kallt smör
3 dl vetemjöl
3 msk kallt vatten
Fyllning
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
150 g grönkål
2 msk smör
1 tsk torkad timjan
2 krm salt
150 g fetaost
1 dl hackade valnötskärnor
Äggstanning
3 ägg
2 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 dl riven lagrad ost
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Gör så här
00:30:00
00:10:00
00:05:00
00:05:00
00:25:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per portion på 8 portioner.
Energi1810 KJ / 433 kCal
Fett33 g
Salt1.5 g
Kolhydrater22 g
Protein12 g
Kommentarer
La till lite extra i form av lite soltorkade tomater och oliver! Såå gott!
Linnea
2025-01-24Följde receptet till punkt och pricka och tycker att resultatet blev en rätt trist paj trots goda ingredienser. Inte minst pajskalet. Ska det verkligen inte vara salt i degen, och så mycket mjöl i relation tills smöret?
Jenny
2024-12-29Älskar denna paj. Gör den till både jul, påsk och ibland även till kräftskivan.
Marie
2024-12-22