Grönkålspasta med varmrökt lax och citron
![Grönkålspasta med varmrökt lax och citron](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_46100/cf_259/gronkalspasta_med_varmrokt_lax_och_citron.jpg)
Ett annorlunda recept på härlig laxpasta. Den färgrika rätten gör du av bland annat grönkål, pasta, vitlök, valnötter och varmrökt lax. Servera gärna med en krämig pesto!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2011
![Grönkålspasta med varmrökt lax och citron](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_46100/cf_259/gronkalspasta_med_varmrokt_lax_och_citron.jpg)
Ingredienser
4 portioner
500 g färsk pasta (t ex tagliatelle)
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
300 g färsk grönkål
1 dl vatten
50 g valnötter
ca 300 g varmrökt lax i bit
1/2 tsk salt
1 krm peppar
2 msk olivolja
1 dl riven ost (gärna lagrad)
citronklyftor till servering
salt och peppar
För alla
Rätten är laktos- och äggfri.
Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten.
Gör så här
Tips
Kockknepet: grönkålspesto
Mixa 300 g repad, färsk grönkål med 1 vitlöksklyfta, 50 g valnötter, 1 dl riven ost och 1/2 dl olivolja till en grov röra. Smaka av med pressad citronjuice, salt och peppar (för 4 port).
Mixa 300 g repad, färsk grönkål med 1 vitlöksklyfta, 50 g valnötter, 1 dl riven ost och 1/2 dl olivolja till en grov röra. Smaka av med pressad citronjuice, salt och peppar (för 4 port).
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2538 KJ / 607 kCal
Fett25.9 g
Kolhydrater55.8 g
Protein34.2 g
Kommentar
Supergott!
Viktoria
2023-02-18