Grönkålspesto med valnötter och halloumi
![Grönkålspesto med valnötter och halloumi](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_190400/cf_259/gronkalspesto_med_valnotter_och_halloumi.jpg)
Prova en annan typ av pesto! Mixa bara grönkål med valnötter och halloumi tillsammans med olja och citron, och du har en god grön röra. Peston passar perfekt till pasta, som topping på snittar eller röra till buffén.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018
![Grönkålspesto med valnötter och halloumi](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_190400/cf_259/gronkalspesto_med_valnotter_och_halloumi.jpg)
Ingredienser
ca 3 dl
100 g grönkål
50 g valnötter
2 dl olivolja
1 dl riven halloumi
1 msk färskpressad citronjuice
1 - 2 pressade vitlöksklyftor
1/2 dl vatten
1/2 tsk salt
För alla
Innehåller mjölkprotein. Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi.
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3035 KJ / 725 kCal
Fett75 g
Salt2 g
Kolhydrater5 g
Protein9 g
Kommentar
Kan man använda spenat istället
Linda
2020-08-19Hej Linda! Ja färsk spenat går bra att använda. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-08-19