Grönkålssallad med fikon
![Grönkålssallad med fikon](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_223084/cf_259/gronkalssallad_med_fikon.jpg)
Ett enkelt sätt att få in lite grönt på julbordet är att göra en grönkålssallad. Den blir både härlig i färgen och smakrik. Här blandar du grönkålen med fikon och pumpakärnor för att få in lite extra texturer till rätten.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2021
![Grönkålssallad med fikon](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_223084/cf_259/gronkalssallad_med_fikon.jpg)
Ingredienser
8 bufféportioner
1/2 fänkål (à ca 150 g)
1 förp skuren färsk grönkål (à 275 g)
1/2 apelsin
2 msk olja
1 msk rödvinsvinäger
salt
peppar
4 färska fikon
1 dl pumpakärnor
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
För julsmak på salladen kan man krydda lite försiktigt med malen kanel eller lite mald kryddnejlika. Eller byt ut olja och vinäger mot lika mycket glögg!
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi484 KJ / 116 kCal
Fett8 g
Salt0.5 g
Kolhydrater6 g
Protein4 g
Kommentarer