Grönkålssallad med pepparrot och yozo
Lyft grönkålssalladen till en nya höjder. Låt grönkålen och silveröken marinera i en het dressing av soja, limesaft och chili. Blanda ner sojabönor och toppa sedan salladen med grönkål, rostade sesamfrön, rostad lök och färsk riven pepparrot. Ett supertillbehör till både kött och fisk.
Ingredienser
4 portioner
1 silverlök
4 msk japansk soja
3 msk yozo- eller limesaft
2 tsk gochujangpasta eller srirachasås
2 msk sesamolja
2 msk flytande honung
2 förp hackad grönkål (à 125 g)
1 1/2 dl sojabönor
1/2 dl sesamfrö
1 dl rostad lök
1/2 dl färsk riven pepparrot
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Ny favorit på julbordet. Grönkål med touch av Japan.
Helen
2023-01-03